Реал Сосиедад срази у дома Атлетико (Мадрид) в среща от 11-ия кръг на Примера дивисион и попречи на „дюшекчиите” да излязат на върха пред Реал (Мадрид) и Барселона поне за едно денонощие. Това щеше да се случи само при успех на гостите от испанската столица. В следващия кръг на "Висенте Калдерон" Атлетико посреща Реал в голямото дерби на Мадрид.

Баските контролираха събитията на терена в първите двайсетина минути, а пропуски направиха Давид Сурутуса и Вилиан Жозе. В 26-ата вратаря на домакините Херонимо Руи се намеси на два пъти след центриране на Кевин Гамейро и след това при удар на Саул Нигес. Минута след това Гамейро изскочи сам срещу вратаря, но насочи топката в страничната греда. До края на полувремето Карлос Вела и Вилиан Жозе направиха нови пропуски за тима от Сан Себастиан.

През втората част в 54-ата Юри Берчиче нахлу към наказателното поле, а Хуанфран го препъна и бе отсъдена дузпа, която Карлос Вела превърна в гол – 1:0.

В 63-ата Анхел Корея от гостите поиска дузпа, но не получи такава. Домакините продължиха да доминират и в 75-ата минута получиха втора дузпа. Вела напредна в наказателното поле, финтира Диего Годин, а след това Анхел Корея го препъна. Този път Вилиан Жозе бе точен от бялата точка и оформи крайното 2:0.

След победата си Реал Сосиедад е шести с 19 точки. Атлетико (Мадрид) записа втора загуба сезона след поражението си и в Севиля (0:1) при предното гостуване и остава трети с 21 точки преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!