Ще стане ли послушник Силвано Пранди и ще си плюе ли на реномето? Въпросът възникна след извънредното заседание на Управителния съвет на волейболната ни федерация. На Пранди беше разпоредено за решителната олимпийска квалификация в Берлин през януари да върне в националния отбор опитните състезатели, на които не разчиташе на Евроволей 2019. "Трикольорите" се провалиха на шампионата на Стария континент, което беше отчетено и на днешното заседание на УС.  

За Европейското Пранди не разчита на опитните Николай Николов, братята Валентин и Георги Братоеви, Николай Учиков и Владислав Иванов - Лимона. Сега обаче изглежда ще трябва да ги върне в отбора, за да изпълни изискването на инж. Данчо Лазаров и компания. Дали обаче ще го направи? 
Не трябва да се изненадваме, ако доказаният италиански специалист не позволи да му се бъркат в работата. Всеки уважаващ себе си треньор би постъпил точно по този начин. Защото в противен случай - ако наистина върне нежеланите от него, автоматично ще му бъде лепнат етикета на послушник.

А и как Пранди ще работи с Братоеви, например, при положение, че очевидно го ненавиждат. Съдейки по поведението им след отпадането от Европейското. Само чакаха провал на отбора, за да му се нахвърлят като лешояди.  

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Да, някои сигурно ще одобрят решението на БФВолейбол - да се разчита на най-опитните състезатели, но да нареждаш на треньора е наистина голямо безумие. Щом Пранди ги е отписал, значи има своите доводи. 

Случилото се днес ни кара сериозно да се замислим дали това не е обичайна практика в БФВолейбол - да бъде нареждано на треньорите кого да викат... Май Лазаров и компания направиха грешка, обявявайки публично условието, което бе спуснато на италианеца. 

Истината е, че националите ни почти сигурно няма да играят на Олимпиадата в Токио, колкото и да не ни се иска да е така. Златният шанс беше пропилян - драматичната загуба от Бразилия. След краха във Варна нашите рухнаха психически, което пролича на Европейското. 

И на самия Пранди му е пределно ясно, че приключва с България. Професора знае много добре, че целта е изключително трудно постижима - да класира отбора на Олимпиадата в Токио. Дали пък нямаше да е по-добре да си тръгне още сега и с нов селекционер да се търси "освежаването". Защото със сигурност имаме качествени волейболисти, които отново ще ни радват.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ