Националният отбор на България по волейбол за мъже до 18 години загуби от Франция на полуфиналите на европейското първенство в Тбилиси (Грузия). Избраниците на селекционера Виктор Карагьозов отстъпиха с 0:3 гейма (15:25, 23:25, 20:25) и в неделя ще играят за бронзовите медали срещу загубилия от втория полуфинал между Италия и Сърбия.

Срещата започна лошо за "лъвчетата", които се оказаха изоставащи с 5 точки още в средата на първия гейм и не бяха в състояние да съкратят пасива. 

Нашите таланти показаха по-различно лице във втория гейм, в който играта се водеше точка за точка. Франция обаче успя да направи серия от три поредни точки, с които да поведе с 21:19 и така да си подсигури и втория гейм.

Това повлия на българския тим, който изостана с 0:4 точки в началото на третата част. Младите ни национали скъсиха пасива си до две точки при 19:17, но Франция отново показа по-добро ниво в края и спечели мача, класирайки се на финала.

За България Александър Къндев завърши с 11 точки, а Стелиян Делибосов добави 9. За Франция над всички бе Тома Пюжол с 22 точки.

ФРАНЦИЯ - БЪЛГАРИЯ 0:3 гейма (15:25, 23:25, 20:25)

ФРАНЦИЯ: Том Леройер 3, Томас Пужол 22, Ноа Дуфлос-Роси 6, Матис Ено 8, Йорис Седик 7, Ян Лоренсе 7 - Енцо Лопес-либери (Бастиен Шерер, Самуел Коен)
Селекционер: Слимане Белмади 

БЪЛГАРИЯ: Симеон Николов 1, Кристиан Титрийски 5, Александър Къндев 11, Кристиан Андреев, Стилиан Делибосов 9, Костадин Козелов 5 - Любомир Атанасов-либеро (Георги Бъчваров 7, Константин Чипев, Виктор Томов 4)
Селекционер: Виктор Карагьозов