Националният отбор на България по волейбол за юноши под 18 години завърши със загуба европейското първенство за тази възраст, което се провежда в София и Пловдив. Воденият от Десислава Величкова тим отстъпи на Полша с 1:3 гейма (25:20, 18:25, 20:25, 17:25) в мач от група I на надпреварата, изигран в зала "Левски София".

След неубедителния старт на срещата "лъвчетата" показаха характер и воля, съумявайки да пречупят противника. Не така стояха нещата впоследствие - "Дружина полска" увеличи темпото и бе категоричен.

До средата на първата част Полша доминираше, но постепенно българите изравниха за 14:14. След това момчетата на Десислава Величкова вкараха в действие блокадата и атаката и успяха да спечелят гейма при 25:20.

"Дружина полска" тръгна ударно във втората част (5:1), след което продължи да диктува положението. До края "червено-белите" бяха пълен хегемон и изравниха резултата.

Родните представители поведоха за 5:3, след това обаче играта продължи равностойно. След средата на гейма поляците взеха превес, но в ключовите моменти, при 18:17 и 20:19, "трикольорите" скъсиха дистанцията. Противникът обаче не допусна да бъде преодолян и взе аванс в срещата.

Идентично се разви и решителната четвърта част, в която полският тим имаше пълен превес и записа чист успех.

Така българските национали приключват на петата позиция с 9 точки (3 победи, 5 загуби).

Поляците пък са втори и ще играят полуфинали.