Президентът на Пирин Балканстрой (Разлог) Костадин Калоянов заяви след решението на Апелативната комисия към федерацията по волейбол - да потвърди наказанието с лишаване от домакинство, че клубът запазва обявената позиция за спиране на дейност в цялата школа.

В 14:00 часа днес, когато изтича последният срок за предложение за зала, за третия решителен мач от страна на Разлог, ръководството на пиринци ще изпрати отново декларация на несъгласие, но с разширен вариант. От клуба ще искат от НВЛ отлагане на мача, с цел утихване на страстите и избистряне на ситуацията.

„Ще поискаме от НВЛ отлагане на третият мач с 4-5 дни”, заяви за BGvolleyball.com Костадин Калоянов.

"Всички състезатели на Пирин са много нервни и психически нестабилни. Всичкото това напрежение се отрази много негативно върху тях. Дали ще има мач за титлата – зависи от федерацията. Ние не искаме да спираме спортна дейност в клуба, но ни принуждават с тези решения. Имаме над 200 деца в школата от цяла България. Какво ще правят, ако се стигне до тази ситуация? Не сме закъсали финансово и няма да се оттеглим като спонсор на Пирин, ако всичко е нормално. Но ако нещата не се решат, това ще стане – оттегляме се. Не може федерацията да се подиграва с нас и да има дирижирани мачове”, допълни шефът на Пирин.