Инициативният комитет за промени в българския волейбол пусна официално прессъобщение, в което обяви, че ако БФВ откаже да насрочи извънредно общо събрание, организацията ще се обърне към съда.

Ето какво гласи съобщението на комитета:

"От: Инициативен комитет за свикване на Извънредно общо събрание на БФВ
Относно: Отговор на федерацията по отношение на внесени искания за извънредно общо събрание на БФВ. Опити за прилагане на процедурни техники и отлагане на решението за насрочване на дата.

Уважаеми колеги журналисти,

С настоящото искаме да ви информираме за текущата кореспонденция между ИК и БФВ, последвала внасянето на 51 броя искания за провеждане на извънредно общо събрание на БФВ.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В отговор до ВК Левски София бе изпратено писмо с изх. № 690/02.12.2019 г. на БФВ, подписано от инж. Данчо Лазаров. В съответното писмо БФВ изисква предоставянето на над 50 броя изрични пълномощни за внасяне на горепосочените искания, като условие за разглеждането им.
Интересното в случая, е че БФВ изисква пълномощни за входиране на документи, дейност присъща на пощальони и куриери. От писмото на БФВ не става ясно на кое правило се позовава БФВ, за поисканите пълномощни. За нас такова искане има за цел само и единствено да забави инициирания процес, както и да омаловажи позицията на клубовете, сложили имената си под предоставените искания.

Двама от нашите колеги и съоснователи на Инициативния комитет - Владимир Николов и Александър Попов предвидиха подобни ходове, споделяйки своите опасения, преди седмица в сутрешния блок на БНТ.

Предвид очакванията за  такъв процес от страна на БФВ, ние от ИК сме направили своята подготовка – организационна и юридическа. Нашият отговор към федерацията ще бъде изпратен незабавно, а копие от него, както и от писмото на федерацията предоставяме на вашето внимание. В него ИК изчерпателно и мотивирано се противопоставя на направеното искане за представяне на пълномощни.

Припомняме, че срокът за произнасяне на БФВ по внесените искания изтича другата седмица, на 12.12.2019. В случай, че БФВ откаже да насрочи извънредно общо събрание, в съответствие с внесените искания, ще пренасочим нашата претенция към компетентния съд.

С Уважение:

Инициативен комитет“