Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Мартин Стоев се завръща начело на волейболния ни национален отбор. Спецът наследява на поста Радостин Стойчев. Последният заедно със звездата Матей Казийски се явиха в Правец, където в момента се провежда Общото събрание на федерацията. То стартира с почти 2 часа закъснение.

Стойчев официално си подаде оставката на събранието и тя му беше приета.

Променяйки реда на точките в дневния ред на Общото събрание, присъстващите на заседанието в Правец, като първа точка, са гласували и то положително избирането на Стоев за селекционер на България за мачовете от Световната лига и Олимпиадата. Както е вече стана ясно, волейболните ни национали се паднаха в група с домакините от Великобритания, Италия, Полша, Аржентина и Австралия на олимпийския турнир на Игрите в Лондон, който е от 27 юли до 12 август.

Под ръководството на Стоев България спечели бронзови медали от Световното първенство и Световната купа и заеха 5-о място на Олимпиадата в Пекин.

Официалното оповестяване за връщането на Мартин Стоев ще бъде след края на Общото събрание.

Излизайки за малко от заседанието, вицепрезидентът Петър Кънев сподели: "За Мартин Стоев е решено, предстои само да бъде гласувано. Камило Плачи ще остане в щаба му, след като бе част от тима и при Пранди, и при Стойчев. Говорено е и с капитана Владимир Николов, който ще загърби личната си вражда със Стоев в името на Олимпиадата."