Звездата на националния ни отбор по волейбол Матей Казийски е категоричен в оттеглянето си от отбора. Както е известно, състезателят не е съгласен с управлението на федерацията и напуска заедно с Радостин Стойчев. Двамата присъстваха на днешното общо събрание на федерацията в Правец.

"Потвърдих пред Общото събрание решението си да напусна националния отбор. Казах им, че ме изненадаха и то супернеприятно с решението, което са взели да върнат Мартин Стоев“, заяви Матей Казийски.

“Много хора поискаха да се върна в националния отбор. Изрази се мнение, че е правилно да уважа желанието на народа и феновете да играя на Олимпиадата. Аз съм категоричен в позицията си. Надявам се отборът да намери сили и мъжество и да се представи по възможно най-силния начин в Лондон. Какво значи България е над всичко?! Смятам, че хората заслужават друга, работеща федерация. Матей Казийски не може да преглътне това, че целият ми труд беше захвърлен и заплют”, заяви волейболистът.

“Федерацията беше скроила шапка на националния отбор, да загубим един мач и да направи цялата рокада, която беше предварително подготвена. Не искам да влизам в подробности и да убеждавам някого, че е така. Аз знам, че е така, няма да тръгна да го доказвам. Не може федерацията да застава срещу отбора и да очаква да имаме доверие към тях и да ги представяме на полето”, допълни Казийски.
 
“Определям Мартин Стоев като слаб треньор. Това е моята лична преценка. Медалите спечели със силен отбор, а не със силен треньор”, завърши волейболистът на Тренто./БЛИЦ