Българският рефер Иван Момиров е ръководил мач на следващия съперник на ЦСКА в полуфинала от турнира за Купата на ЦЕВ – ЗАКСА (Кенджежин-Кожле). Тимът от Полша победи Уникаха (Алмерия, Испания) 3:0 гейма в тази среща.

Ivan_Momirov.jpg„ЗАКСА е бившия тим Мостостал, срещу който игра Левски Сиконко преди няколко години. Поляците играят мачовете си в зала „Видовисково Азоти”, която е отлично спортно съоръжение, с фитнес зали, сауна, чудесни зали за възстановяване. Капацитет и е около 3000 места, като срещите им от турнира за Купата на ЦЕВ се посещават средно от 1000-2000 зрители. Атмосферата в залата е сравнително спокойна, типично за полската публика държание – аплодисменти, без освирквания към противника. Предполагам, че ЦСКА ще играе пред не повече от 2000 зрители”, заяви Момиров пред сайта на българската федерация.

“Играят много разнообразно. Не блестят с особено добра блокада и защита. Като цяло мисля, че съперникът на ЦСКА е силен, но в никакъв случай не е непреодолим. Губили са по-тежките си срещи като гости, но играят силно у дома”, заключи Момиров./БЛИЦ