Волейболните ни национали заминаха за Русия, където през уикенда България гостува на "Сборная" за поредните си два мача в Световната лига. Въпреки предстоящите тежки двубои навън, в тима ни демонстрираха оптимизъм. Както е известно, "трикольорите" се представят отчайващо до момента и записаха по две поражения от САЩ и Сърбия.

Преди полета за Русия Плачи отново даде коментар за бъдещето си, като изрази оптимизъм, че знае как да оправи нещата и България отново да започне да побеждава.

"Отиваме в Русия с една мисъл - да покажем добра игра. Имаме своите малки проблеми, но се стараем да ги решаваме в движение. Направихе ротация в състава и сега някои от най-младите ни играчи ще имат възможността да натрупат безценен опит. Това е едно страхотно усещане - да видиш как един дебютант се вписва във вече утвърден отбор", каза Плачи.

Италианецът добави, че отсъствието на Георги Братоев, Валентин Братоев и Николай Николов не трябва да се възприема като проблем.

"Георги не попадна в групата, защото не се намира в добро физическо състояние. Той ще се готви и когато е готов, отново ще бъде част от отбора. Валентин помоли да не пътува по семейни причини, свързани с наистина уважителен проблем. Николай пък е контузен и трябва да се лекува. Това е всичко и определено не трябва да бъдат търсени някакви други причини", убеден е италианецът.

Той призна, че е изненадан от публикациите за евентуалното му уволнение. "До момента отношенията ми с федерацията са коректни и не съм забелязал индикации за моето освобождаване. Аз знам защо не играем добре и знам как могат да се подобрят нещата. Вярвам във възможностите на този отбор и се надявам скоро да изглеждаме по различен начин", завърши треньорът на националния ни отбор.