Националният волейболен отбор на Полша спечели бронзовите медали в Световната лига. Домакините надиграха Аржентина с 3:0 гейма в малкия финал. Това е първо отличие за Полша, която има две четвърти места през 2005 и 2007 година. Както е известно, Полша е домакин на Световната лига тази година и се класира за полуфиналите по скандален начин. Домакините биха Аржентина в групата, в която беше и България, и се класираха в Топ 4. На полуфинала обаче “дружина полска” логично претърпя загуба от Русия с 0:3 гейма и остана да спори за третото място с “гаучосите”.

Поляците затвориха първия гейм с 25:18, през втория срещнаха повече съпротива, но спечелиха с 25:23. В третата част домакините отново надделяха трудно с 25:22.

Най-резултатен беше Якуб Ярош със 17 точки, 14 добави звездата Бартош Курек, който направи страхотни мачове срещу България и Аржентина в групите. За “гаучосите” единствено Факундо Конте завърши с двуцифрен актив – 14 точки. Останалите играха доста под възможностите си и Пабло Крер и Федерико Перейра отбелязаха по едва 8 точки.

Финал, който ще е повторение на този от 2010 година, между Бразилия и Русия, е тази вечер от 21:00 часа българско време./БЛИЦ