Националният отбор на България по волейбол замина за финалите на Световната лига в Полша. Нашите се класираха сред най-добрите осем отбора и попаднаха в група “Е”, където ще мерят сили с домакина Полша, Аржентина и Италия. В другата група са Бразилия, Русия, Куба и САЩ. Първият ни мач е в сряда (6 юли) от 21:00 часа българско време срещу Полша.

“В нашата група сме с по-реалните противници, защото в другата остават Русия и Бразилия плюс САЩ. Това в момента са най-силните състави. Смятам, че класирането за финалите е един доста добър междинен резултат. Сега отиваме да играем мач за мач без да правим някакви сметки. Ще ни бъде важно, ако успеем да откраднем каквито и да е победи. Разбира се, че ще бъде фантастично, ако преодолеем групата и се класираме за финалите. Това ще бъде максималния резултат. На всяко такова първенство има една изненада в негативен или позитивен план. Ние няма как да сме в негативен, защото не сме фаворити. Така че остава другият вариант”, заяви Стойчев на Летище София.

Владимир Николов и Валентин Братоев все още не са напълно възстановени от контузии, но формата на Матей Казийски се подобрява с всеки изминал ден.

“Не съм анализирал противниците, но се чух с разпределителя на Полша, който каза, че се наблюдава прогрес в нашия отбор. Съставът на Аржентина го познавам, с много от техните играчи се срещнах на световното клубно в Доха. Интересен отбора са. Срещу италианците изненади няма да има. Играят добре в момента, но не са непреодолим съперник”, допълни специалистът./БЛИЦ