Треньорът на руския национален отбор по волейбол Владимир Алекно отписа България от битката за олимпийска квота от турнира в Берлин след дни.
 
Между 5 и 10 януари нашите срещат -  Финландия на 6 януари от 16:00 часа българско време. На следващия ден от 19:00 часа "трикольорите" спорят с Русия, а на 8 януари играят с Франция от 18:00 часа. Първите два отбора в двете групи ще се класират за полуфиналите на квалификационния турнир, където ще играят на кръст, а след това ще има мач за 3-о място и финал. Само победителят от квалификацията в Берлин печели квота за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Заелите 2-о и 3-о място ще се класират за участие в последната световна олимпийска квалификация в Токио (Япония) през месец май. В другата група са отборите на Германия, Полша, Сърбия и Белгия.
 
“Франция е главният ни съперник в групата. Разбира се, че може да им противодействаме. Всеки отбор има както слаби, така и слаби страни. И французите не са безгрешни. С тях е трудно да се надиграваш и да ги надхитриш. Срещу французите трябва да се “забиват” пирони, иначе те всичко вадят в защита. На отборната им игра може само да се завижда. Но за всичко си има “противоотрова”. Ние ще се постараем да я намерим”, заяви Владимир Алекно пред Championat.com.