Един от най-опитните ни волейболни национали Теодор Салпаров няма намерение да спира да носи екипа на България. Либерото заяви, че дължи много на отбора и никога няма да се откаже от него.

"Не съм казвал, че напускам националния отбор. Ако има нужда, ще помогна с каквото мога на големи първенства. Националният отбор ми е дал много, така че винаги бих се отзовал. Не казвам сбогом на националния отбор, не мога да се откажа от него", заяви играчът на руския Зенит.

Салпаров коментира и разочароващото представяне на "лъвовете" на олимпийските квалификации в Берлин. "За съжаление не успяхме да се противопоставим нито на Франция, нито на Русия. Жалко, че изпускаме Олимпиадата, което е фатално за волейбола като цяло. Жалко за младите, които не са били, а е хубаво да видят какво е да си на подобен форум", заяви Салпаров. "Оттук натам трябва да се мисли за Световното първенство в България през 2018г., където да се даде шанс на млади момчета да трупат опит в мачовете от Световната лига, защото това е пътят", допълни либерото ни при завръщането на "трикольорите" от Германия.