Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров коментира победата с 3:1 над Финландия в мач от Група „В“ на европейската олимпийска квалификация в Берлин. Той заяви, че Русия и Франция остават фаворитите в нашата група. Утре „лъвовете“ играят със „сборная“ от 19:00 часа.

„Знаехме, че ще имаме много работа при посрещането, защото Николай Пенчев се разболя. Треньорът избра от три либера да играе само с едно, защото другите се включиха като полеви играчи. Наясно бяхме, че ще имаме трудности с техните сервиси, но издържахме. Предвид контузиите и проблемите, които имаме в момента, отборът се раздаде и заслужено спечели“, заяви Салпаров пред „Дарик радио“.

„Много трудно можем да продължим напред, предвид всичко, което ни се случи. Русия и Франция са фаворити, няма какво да се лъжем. Ние трябва да играем с идеята, че няма какво да губим. Една победа в тези два мача ще бъде голям успех. Сметки? Това е въпрос към треньора, той решава какво ще правим в следващите два мача“, добави либерото на националния отбор.