Президентът и треньор на ЦСКА Александър Попов, който вече няколко години дърпа конците в клуба, говори на пресконференцията, на която беше представен инициативен комитет, чиято цел е смяна на властта в БФВолейбол и край на ерата "Данчо Лазаров". 

"Червените" и Левски в лицето на Владимир Николов повеждат клубовете отборите срещу настоящото ръководство на БФВолейбол. 

"Ако успеем да инициираме извънредно oбщо събрание, няма да бъдем реваншистки настроени. Tези, които не са на масата, не значи, че са наши врагове. Всички, които работят, ще продължат да го правят. Това, че са на различна позиция в момента не означава нищо. Преди няколко години при подобна организация имаше далеч по-крути мерки, никой не работи във федерацията, никой за нищо не става. Има огромно количество клубове, които задължително трябва да продължат да работят. Малцинство са тези, които са там, само за да вдигат ръка в подкрепа на Данчо Лазаров. Ако успеем да изберем нов президент, работещите малки и големи клубове трябва да бъдат спокойни и свободни", коментира Сашо Попов.

"Mного важно е посланието, което даваме. Ако успеем да инициираме общо събрание и да изберем нов президент, работещите малки и големи клубове трябва да бъдат свободни и спокойни. На първо място поставяме като опорна точка прозрачността на федерацията. Нещото, което в момента липсва. Има членове на УС, които не могат да отговорят на зададените въпроси. Не знаят финансовото състояние, не знаят приходи и разходи. Трябва да се сложи ред, с външен одит. Другата опорна точка - задължително е бъдещият председател, надявам се, да има мандат. Обединили сме се, че ще настояваме бъдещият председател да има два мандата. Това е обществена структура, където трябва да има мандатност, а не узурпиране на властта", обясни треньорът на ЦСКА. 

"Конкретно във федерацията, през годините съм предлагал многократно някакви промени, които да са само работни, но те не са се приемали. Треньорската комисия никога не е била налице във федерацията, а тя е много важна. Абсолютната самостоятелност на Висшата лига, имам предвид финансова, институционална, е нещо, за което сме се борили години наред. Финансирането на детско-юношеския спорт също е важно. А освен идеите, финансирането генерално също е важно. Искаме да се обединим върху една фигура за председател. Фигура, която да може да намери финансиране, да ръководи и всичко да е прозрачно. Любо Ганев не е основният кандидат на този комитет. Преговаряме с трима потенциални кандидати. Може би до десетина дни ще приключат разговорите и ще обявим името на нашия кандидат", каза още Александър Попов.