Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Драматичните събития във волейбола продължават. След 6 часа заседание на общото събрание на федерацията инж. Данчо Лазаров излезе и говори пред журналистите. По-рано един от вицепрезидентите Петър Кънев заяви публично, че Мартин Стоев е избран за нов национален селекционер. Данчо Лазаров обаче хвърли в смут медиите, обявявайки, че нищо не е сигурно и трябва да се изчака до понеделник.

“Нито отричам, нито потвърждавам за Мартин Стоев, ще ви дадем информацията в понеделник. Тогава ще имаме треньор, това е окончателното решение. Камило Плачи е една от възможните кандидатури, аз също го харесвам. Не само Владо Николов е за Плачи. Аз останах с впечатление от разговора с част от състезателите, че са готови да работят, с който треньор и да назначим. Всеки си има своите предпочитания”, заяви шефът на волейбола.

На въпрос как ще коментира обявяването на новината за Мартин Стоев от Петър Кънев, инж. Данчо Лазаров заяви: “Критикувайте тогава вицепрезидентът, че е обявил нещо. Ние дискутирахме 3 имена с момчетата вчера на среща - Мартин Стоев, Пламен Константинов и Камило Плачи.”

Журналистите за пореден път попитаха президента на федерацията, дали е мислел да подаде оставка на днешното Общо събрание. “Аз продължавам да не отговарям, не мисля да отговарям. Няма вариант, категорично, до понеделник аз да си тръгна и да се върне Стойчев. Аз съм напълно законно избран за член на УС, на който в момента съм председател. Но някой да ми иска оставката, няма как да стане. Нито мисля да си я давам на когото и да било. Ето, днес на тези хора можех да си подам оставката, но не го направих. А и те не ми я поискаха, само те имат правото да го направят. Жестовете на тази федерация, ако някой не ги е видял, пак ли трябва да го направя”, коментира още Лазаров.

“Няма шайки, майки. Да бяхте влезли вътре. Срещнете ги, питайте ги. Не могат един, два или три клуба да искат свикване на ново общо събрание или отмяна на вече насрочени събрания. Това, което констатирахме, е, че има определен начин на свикване на общото събрание. От тук нататък си вървим по пътя”, завърши Данчо Лазаров./БЛИЦ