ЦСКА ще защитава титлата от волейболното първенство за мъже. “Червените” победиха Марек с 3:1 гейма (21:25, 25:20, 25:20, 25:21) и две победи се класираха за финала, където ще играят с Пирин (Разлог).

Треньорът на шампионите Сашо Попов бе заложил на титулярния състав, като опитните играчи започнаха мача. На мястото на Теодор Салпаров, който е с тежка контузия започна младият Антон Василев.

Мачът в Дупница започна отлично за домакините, които спечелиха първия гейм с 25:21. Те бяха подкрепяни от сериозна агитка, която не спря да скандира през целия мач. Спортната зала събра 1000 зрители.

Още в началото на втория гейм се видя, че “армейците” няма да позволят да се стигне до трети двубой и набързо взеха три части

28-кратният шампион ще спори във финалния плейофи на Суперлигата с Пирин. ЦСКА спечели редовния сезон с 22 победи от 22 мача. Тимът от Разлог записа 20 успеха и загуби само двете си срещи с “червените”.

Преди две седмици ЦСКА победи Пирин в драматичен финал за Купата на България с 3:2 гейма (26:24, 25:19, 23:25, 15:4).

Марек: Мартин Иванов, Павел Душков, Тодор Вълчев, Георги Елчинов, Златан Йорданов, Гьорги Гьоргиев - Мартин Божилов-либеро
Старши-треньор: Найден Найденов

ЦСКА: Николай Иванов, Филип Мейо, Евгени Иванов, Теодор Тодоров, Валтерс Рама, Ивайло Стефанов - Антон Василиев-либеро