Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов отново заяви, че е разочарован от представянето на европейското първенство. Отборът ни отпадна още на четвъртфиналите от Русия след загуба с 1:3 гейма.

“Имахме по-сериозни амбиции, готвехме се за финал, а се класирахме на 6-о място. Говорейки от лично мое име, а не като капитан на националния отбор – аз съм разочарован. Като капитан трябва да съм по-дипломатичен – загубихме от най-добрия отбор в Европа и света към този момент – Русия. Загубихме след добър мач, представихме се достойно, за съжаление обективно видяхте всички, че руският тим е най-добрият за сега", заяви Владо Николов на Летище София.

На въпрос дали не е било по-добре да загубим от Германия, за да избегнем среща с Русия, капитанът отговори: “Това е нещо към, което състезателите нямат отношение и този въпрос трябва да бъде зададен на ръководството на националния отбор или може би на федерацията. Аз съжалявам, че загубихме мача срещу Словакия. Стойчев каза за мача с Германия, че за него не е стояло и за секунда на дневен ред загубата в един мач и не би могъл никога да обясни на сина си, че е накарал неговите момчета да играят симулативно и да загубят даден мач. За него не е имал такъв въпрос – да играем или не. Не знам какво ни липсва, може би причините не са еднакви всеки път. Това, което показахме вчера, беше волейбол на високо ниво и според мен би било достатъчно да победим отбори като Италия и Сърбия, но според мен Русия е по-добрият отбор към днешна дата“, каза още Николов./БЛИЦ