ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Федерацията по волейбол е затънала до гуша в дългове и ситуацията в момента е изключително тежка. Нейни доставчици сигнализираха, че имат да взимат сериозни суми от централата. Държавата не е изплатила около 1,7 милиона лева от обещаното за световната лига и двете олимпийски квалификации, пише "24 часа". Списъкът на тези, които имат да взимат, започна да се пълни, след като от белгийския Нолико се оплакаха, че не са получили парите за лагера на нашите преди Олимпиадата в Лондон. Най-много пари от федерацията има да получава фирмата "Аеротур". Тя чака над 183 000 лева за самолетни билети.

За нощувки пък парк-хотел "Витоша" и "Грандхотел Варна" имат да взимат съответно 27 и 26 хиляди лева. Трябва да се плащат лагери на национални отбори, както и екипировка. На последно място идват и част от треньорите, които не са си взели заплатите. От централата категорично отказаха да коментират финансовото си състояние, както и дали имат толкова пари, които не са платили на доставчиците си. Допълнителните суми бяха обещани от премиера Бойко Борисов пред цяла България в "Арена Армеец", когато той получи и екип на националния отбор от капитана Владимир Николов.

Във волейболните среди обаче са категорични, че някой под премиера не си е свършил работата и заради това се стигнало до тази криза. От спортното министерство уточниха, че всички такси на волейбола са платени, а в момента нямало пари за допълнителни разходи извън бюджетите на федерациите.