Новакът в Суперлигата на Италия Юаса Батери (Гротадзолина) обяви официално привличането на национала ни Георги Татаров, който е юноша на ЦСКА.

"Юаса Батери представя силния български волейболист Георги Татаров във Фермо. Нападателят, който е роден през 2003 година и е висок 200 сантиметра, в момента играе като титуляр за националния отбор на България в последната седмица на Лигата на нациите”, написаха в социалните мрежи от Юаса Батери (Гротадзолина).

"Татаров пристига при нас с вече 2 години международен опит зад гърба си. След като израсна в процъфтяващата юношеска академия на ЦСКА в София, през сезон 2022/23 идва първата му възможност да се представи в чужбина и веднага в шампионат от най-високо ниво: фланелката на Алтекма от Турция. Турският опит отвори вратите към френския Висша дивизия, където той пристигна миналото лято, за да играе за Нарбон (Франция). Татаров е универсален волейболист, който играеше ролята на диагонал на разпределителя в младежкия национален отбор на България, като се класира най-добре в ролята на европейските първенства, както при юноши до 19 години през 2020 г., така и при юноши до 17 години през 2019 г., докато се премести на четвърто място, той беше получил и титлата Най-добър нападател на Балканското първенство U21 през 2022 г., където България спечели златото и повтори победата от предходната година. Той може да се похвали и с бронз на световното първенство за младежи до 21 г. през 2023 г.", допълват от италианския клуб при представянето на 21-годишния Татаров.