Селекционерът на волейболния ни национален отбор Николай Желязков похвали играчите си след успеха над Иран с 3:0 гейма на старта на Лигата на нациите в „Арена Армеец“.

"Направихме добър мач днес. Съперникът не ни разколеба. Това ни даде един ритъм в играта и самочувствие. Смятам, че ние успяхме да направим това, което искахме от началния удар. Имаме резерви на блокада. Резултатът бе важен и на моменти имаше напрежение. Трябва да поздравим момчетата. Благодарим на хората, които дойдоха в залата и ни подкрепиха. Бяха допълнителен играч. Видях в очите им как се радват. В трудни моменти публиката помага. Бил съм състезател и знам какво е. Тази подкрепя бе ползотворна“, каза Желязков.

„Вторият гейм имахме момент, в който играта вървеше точка за точка и серия на Мартин Атанасов обърна нещата. Много важна серия. Трябва да отлича целия отбор. Всички играха много добре", добави специалистът.

„Гледах мача на Австралия с Канада. Малко странен мач. Австралийците не трябва да бъдат подценявани. Високи момчета с разпределител, който взема топката метър над мрежата. Трябва да излезем концентриране срещу Австралия. Имаме доста задължаващ елемент за спечелване на тази среща", каза още Желязков.