Контузеният защитник на Англия Рио Фърдинанд надъхва останалите играчи с паметната победа над Германия с 5:1 през 2001 година. На 1 септември англичаните разбиха Германия в световна квалификация, а от онзи отбор сега са останали четирима играчи - Стивън Джерард, Джейми Карагър, Емил Хески и Ашли Коул. Преди 9 години с хеттрик се отчете Майкъл Оуен, а по един гол добавиха Стивън Джерард и Емил Хески. Почетното попадение за домакините реализира Карстен Янкер.

”Знам, че имаме сили да победим Германия в неделя. Винаги, когато си помисля са немците, се сещам за победата ни с 5:1 в Мюнхен. Обичам онази снимка на таблото след края на мача и вкъщи и до ден днешен имам нейно копие. Това беше брилянтен момент, който остава завинаги с теб. Истинско вдъхновение", коментира контузеният капитан на Англия.

Бранителят на Манчестър Юнайтед сподели също така, че вярва в това, че неговият съотборник в "червените дяволи" Уейн Рууни ще изригне именно в сблсъска с германците. "Срещата с Германия е тази, в която очаквам Уаза да си свърши работата. Много силно се надявам след края на турнира всички да го определят като най-добрия в света. Ако това се случи, има сериозен шанс да станем дори световни шампиони", заяви Рио./БЛИЦ