Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

На 19 април точно в 19:19 часа над 5000 души на трибуните на сектор "В" на Националния стадион "Васил Левски" в София изразиха подкрепа за капитана на националния ни отбор Стилиян Петров. Както е известно, сърцатият полузащитник се бори с остра форма на левкемия. Инициативата на днешното събитие започна в социалните мрежи, граждани, фенове и почитатели на футбола се обединиха около идеята да подкрепят публично капитана на националния ни тим. Впоследствие и БФС се присъедини към кампанията, като мачовете от целия 24-и кръг започнаха с подкрепа на Стенли.

Точно в 19:19 часа на “Васил Левски” прозвуча националният химн на България. Феновете вдигнаха български трибагреници и пяха, след което една минута ръпопляскаха и скандираха името на Стилиян Петров. Три национални телевизии показаха директно инициативата в подкрепа на големия българин. На светлинното табло на стадиона се появи надпис “Ще успееш!”, а привържениците не спряха да скандират името на Стенли.

Малко по-късно по радиоуредбата беше пуснато обръщение на Петров, с което благодари за подкрепата на българите. “Добър вечер, България. Искам да благодаря от цялото си сърце за невероятната подкрепа, която оказвате в този тежък момент за мен и семейството ми от първата минута. Трябва да се преборя с една много трудна битка в моя живот, но вашата обич ме зарежда и съм сигурен, че заедно ще спечелим този мач. Мисля, че имам достатъчно сили да го сторя. Вашата подкрепа и обич са неоценими за мен, благодаря Ви!", беше посланието на Стилиян Петров.

Малко детенце изпълни отново химна на България, като завърши с призив за мощно скандиране на името на полузащитника на Астън Вила. Елица и Стунджи изпълниха няколко народни песни, след което също отправиха пожеланията си за успешен край на борбата на Стилиян с болестта. На пистата на Националния стадион излязоха дечица с народни носии, носещи български знамена, които играха хоро. Събитието приключи с песента на Емил Димитров “Моя страна, моя България”. Всички присъстващи имаха възможност да напишат своето послание на 19-метрово писмо, което ще бъде изпратено на Стенли в Бирмигнам.

На Националния стадион “Васил Левски” днес бяха министърът на спорта Свилен Нейков, кметът на София Йорданка Фандъкова, Борислав Михайлов, представители на ЦСКА, които пристигнаха веднага след мача със Славия на “Овча Купел”. Майката на Димитър Бербатов също беше на трибуните. “Стилиян видя, че не е сам. Това, че с Митко са добри приятели и са били заедно в трудните моменти ми дава възможност да го подкрепя. Благодаря на всички хора, които бяха тук”, заяви Маргарита Бербатова./БЛИЦ

БЛИЦ СТИСКА ПАЛЦИ НА СТЕНЛИ И СИЛНО ГО ПОДКРЕПЯ В ТОЗИ ТРУДЕН МОМЕНТ!

2_8.jpg