Альона Савченко и Робин Шолкови спечелиха втория турнир от веригата Гран при по фигурно пързаляне Скейт Канада. За немското дуо това е четвърти успех в надпреварата от общо четири участия. Очаквано опитните състезатели получиха най-високи оценки и за двете си изпълнения. Кратката им програма по музиката “Кисмет” на Бонд беше оценена със 72.26 точки. Вторият танц на четирикратните световни шампиони не беше изпълнен безупречно, като Альона имаше колебания при приземяването на два от скоковете, но отново получи най-силна оценка 129.10 точки.

Програмите отново показаха гения на Инго Щойер. Световният шампион с Манди Вьотцел от 1997 година и бронзов медалист от Олимпиадата през 1998-а отново демонстрира, че класата му като треньор и хореограф е още по-висока. Единственият недостатък на представянето на Савченко и Шолкови бяха шарените им, безвкусни костюми, които са по проект на Альона.

На Скейт Канада сребърен медал извоюваха представителите на домакините Меган Дюамел и Ерик Радфорд със 190.49 точки. Миналия сезон дуото остана с бронз. Дюамел и Радфорд си партнират от 2011 година и прогресират с всяко едно състезание. Бронзът остана за италианците Стефания Бертон и Андрей Онтарек. Дуото събра 172.03 точки.

Савченко и Шолкови са вторите шампиони от Скейт Канада тази година. По-рано днес канадката Кетлийн Озмънд триумфира при жените. По-късно тази вечер са танцовите двойки като представителите на домакините и настоящи олимпийски и световни шампиони Теса Въртю и Скот Моар водят с една хилядна пред италианците Анна Капелини и Лука Ланоте. Състезанието завършват мъжете, като лидер във временното класиране е испанецът Хавиер Фернандес./БЛИЦ