Два метеорологични феномена ще доминират над северните щати на САЩ: полярен вихър, комбиниран с по-топла въздушна маса, идваща от тропиците. Това съобщават синоптиците от Meteo Balkans "(Метео Балканс"). 

Поради различните свойства на двете въздушни маси се очаква да се образува дълбок циклон, който ще предизвика значителни валежи от сняг и условия за виелици по североизточното крайбрежие на САЩ. Температурите в някои северни и източни щати значителни ще се понижат и могат да достигнат стойности от под минус 25°С!

През следващите часове силен студен атмосферен фронт, идващ от полярните ширини, ще достигне до Флорида, създавайки силен атлантически циклон, който се прогнозира да погребе Североизточната част на САЩ с над 30-40 см сняг. Бурята ще е с диаметър над 1000 км и е възможно да предизвика тотален транспортен хаос в щатите Ню Йорк, Вашингтон, Пенсилвания, Северна и Западна Вирджиния, Северна Каролина. Бурята ще достигне и до Нова Англия и Мейн. 

Според метеоролозите най-значителни ще са валежите късно вечерта в петък и срещу събота.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната