Поройният дъжд, който вчера се изля в окръжния град Кония в Централна Турция, на места се превърна в градушка с размерите на орех. Земеделските земи в 33 района, засадени с пшеница, ечемик и царевица, са засегнати сериозно от градушката, съобщава "Марица"

В изявлението на кабинета на губернатора на Кония, се посочва, че към 15.20 часа работната група на дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството (AFAD) е получила 45 сигнала за наводнения в жилища и работни места, като 43 от тези места са евакуирани, а работата по 2 обекта продължава.

Двама души, хванати в капан в квартал Дере, и 1 човек, блокиран в квартал Каядиби, бяха спасени от пожарникари. Като по чудо няма жертви.

В много квартали пътищата бяха затлачени и отнесени от наводненията. 25 овце и кози загинаха от придошлата вода, навлязла в оборите по време на наводнението в близки до центъра квартали. Мазетата на десетки сгради са наводнени, а няколко обори с животни в тях са отнесени от обилната струя. Екипите започнаха спасителна операция в района.

В повечето райони земеделските земи са наводнени и засадените култури са напълно повредени.

Екипи на общината започнаха работа да възстановяване на щетите по инфраструктурата в областта.