Градушки и порои удариха Северна България. БЛИЦ припомня, че за днес е обявен жълт код за силен вятър в осем области, а междувременно синоптик от НИМХ предупреди, че след Гергьовден ще вали сняг, а после идват аномалия от 48ºC.

С преминаването на добре изразен атмосферен фронт на много места в страната вчера паднаха краткотрайни дъждове и градушки. Най-добре бяха изразени тези явления в централната част на Северна България, плевенско и части от русенско.   

Краткият клип е по време на разгара на стихията в село Обнова, плевенско, където близо 15 минути валя град с големина на грахово зърно и дребен лешник.Има и места с частично пострадали пролетници и овошки, уточнява dir.bg.

До полунощ преваляванията спряха и се установи ясно, а днес ни очаква и слънчево време, с развитие на купеста облачност.

В края на седмицата ни очаква 2-3 дневно захлаждане, след което температурите отново ще се повишат, доближавайки стойности, характерни за началото на лятото.Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната