От цяла Европа утре ще вали най-силно в Северна Гърция и Северна Турция. В Северна Гърция важи код червено за следващите 24 часа за много опасни валежи в областите Централна и Източна Македония.

Областите включват и п-в Халкидики, остров Тасос и района на град Кавала, където почиват много български граждани. Предупреждението е за много опасни валежи и силни гръмотевични бури.

"Ужасяващо е, през цялото време в небето просвятват светкавици, времето стана просто кошмарно", разказа пред БЛИЦ българка, която се намира в момента на Катерини. 

И в южните части на България до утре сутринта се очакват значителни валежи и гръмотевични бури.

Междувременно стана ясно, че два пожара са избухнали в Централна Гърция близо до град Ламия. Превантивно са евакуирани жителите на едно село.

На 12 км северно от града близо до село Диври избухна горски пожар, който се разраства бързо. Заради силния вятър и високите температури работата на пожарникарите е затруднена.

При гасенето на стихията участват 42-ма пожарникари с 21 автомобила. Включени са 5 самолета и 4 хеликоптера, а на помощ са се притекли от общината и полицията. Половин час след първия избухва и втори пожар на 6 км северно от Ламия, който вече е овладян. 

Читател на БЛИЦ изпрати кадри, на които се вижда настъпването на бурята в Гърция. 

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!