Бурята, която премина през Пловдив, нанесе изключително много поражения за кратко време.  До момента сигналите за паднали клони и смачкани коли в рамките на града са 7 и касаят всички райони, пише "Марица".
 

На ул. "Кокиче" в квартал "Кючук Париж" вятърът откърти дърво с корените, а то се стовари с цялата си сила върху микробус. Пораженията са върху предната му част и включват счупено стъкло и смачкана ламарина.

Долната част на дървото пък се бе врязала в гумата на кола. Аварийните екипи на пожарната и "Паркове и градини" дълго умуваха как да постъпят така, че да няма поражения. В крайна сметка подрязваха клон по клон, за да минимизират рисковете. 

На бул. "Свобода", до кръстовището с бул. "Васил Априлов" пък масивен клон се стовари точно пред колите и зае част от платното. Завлече със себе си и знак. 
 
Наводнение заради силния дъжд пък изненада шофьорите под Железния мост на бул. "Марица север". Очевидци съобщили пред "Марица", че водата е дълбока почти половин метър и влиза през праговете на автомобилите, чиито шофьори се осмеляват да нагазят. Вижда се закъсала кола с вдигнат капак насред водата. Мнозина водачи се отказват да се "гмуркат" под моста и се връщат обратно.
 
От пожарната съобщиха, че сигналите за поражения след бурята са десетки, като най-много са били в Асеновград и то основно за отводняване. В Пловдив ситуацията е била сравнително по-спокойна. Няма пострадали при инцидентите, предизвикани от лошото време.