В петък ще има усилване на вятъра за областите Монтана и Враца, за южните части важи жълт код за силен и бурен южен вятър. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В ниската част на България и през следващото денонощие ще има условия за намалена видимост. 

В часовете около обяд, също и в планинската част на България слънцето ще се показва, облачността ще бъде разкъсана. Усилвания на вятъра ще има като цяло в Предбалкана, също и в източните райони. Ще бъде по-често умерен, временно силен от югозапад. С него ще се пренася топъл въздух.

Опасно явление сковава България в петък, НИМХ бие тревога!

Утре минималните температури ще бъдат предимно между минус 2° и 3°.  Максималните: между 15° и 20°, но значително по-ниски в местата с мъгла: 5°-10°.

В събота затоплянето ще продължи, но в ниското все още ще има условия за намалена видимост и температурите там ще остават ниски.

В неделя вятърът ще стане от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Неделният ден ще бъде ветровит и облачен, с валежи, предимно от дъжд. 

Вечерта и през нощта срещу понеделник, с продължаващото застудяване, дъждът ще започне да преминава в сняг - в понеделник валежите ще продължат и ще бъде студено.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук