С природни катаклизми природата напомни за себе си в Деня на климата. В Милано река Севезо преля и предизвика наводнения в северните райони на града. Майски сняг изненада финландците. Със скорост 185 километра в час първият тайфун за тази година в Азия връхлетя Филипините.

Евакуация по време на карантина. Сценарий за кризи, който филипинските власти трябваше да изпълнят. След дни на домашна изолация жителите от най-застрашените райони, напуснаха жилищата си заради връхлитащ тайфун и се преместиха се във временни убежища, като опитваха да спазват физическа дистанция.


По пътя си тайфунът изкорени дървета и разруши електрически стълбове. Сега надеждите на местните хора са, стихията е да не отнесе домовете им.

В първите дни след двумесечната изолация, Милано осъмна със силна буря, проливен дъжд и наводнени улици. Стихията остави някои райони без ток. С часове пожарни екипи отводняваха приземни етажи.

Неочакван сняг изненада жителите на Южна Финландия и върна зимните емоции на децата. Надеждите им за игра на пързалките, обаче не се оправдаха, следобед снегът започна да се топи.

Балканите и България пък бяха насметени от мощна африканска пясъчна буря.

Във Франция, независимо от разхлабените мерки, природата продължава да превзема градските пейзажи.

Жозеф Асбахер - дир. "Програми за наблюдение на околната среда": Много е важно да се наследим на тези моменти. Ясното небе, песните на птиците ни накараха да осъзнаем колко е важно да опазим пририодата.

Статистиката показва, че в месеците на пандемия нивата на азотен диоксид в най-замърсените райони на света са намалели с близо 30 процента. Опасенията на учените са, че с рестарта на индустрията нивата на замърсяване рязко ще скочат.