Столичният кмет Йорданка Фандъкова и шефът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев получиха дарение преоборудван в мобилен ваксинационен кабинет автобус, който ще бъде разположен на летище Сoфия, за да могат всички заминаващи и пристигащи в страната да се ваксинират. За целта РЗИ-София ще подсигури медицински екип, който да извършва ваксинацията. 

"Благодаря за партньорството в усилията повече софиянци да получат по-лесен достъп до ваксиниране. За мен, като кмет, е изключително важно да използваме летния период, за да може да се ваксинират колкото се може повече хора, защото вирусът за съжаление не си е отишъл", заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
 Благодарим на "Фондация благотворителност и милосърдие" за навременната помощ в борбата с Ковид-19. Изказваме своята благодарност и адмирации към тях за навременната помощ и подкрепа към усилията на Столична здравна инспекция в трудните времена на световната пандемия. Всеки благотворителен жест е особено скъп и показва особена отговорност в посока гражданска позиция, каза д-р Данчо Пенчев. 

"Вярвам, че колкото повече ваксинирани хора има, толкова по-леко ще посрещнем следващия сезон есента. Не бива да забравяме какво се случи миналата есен, не бива да забравяме какво се случи през зимата и колко натоварени бяха софийските болници. Благодаря от сърце на всички лекари, които работиха денонощно", добави още Йорданка Фандъкова.
 


И добави, че е благодарна и на всички лекари, които са се включили в инициативата на Столична община за мобилните ваксинационни кабинети в парка. Според нея това е най-лесният и приятен начин за ваксинация. Този вариант се оказва едион от най-добрите варианти за ваксинация.


"Имах разговор вчера с управителите на два от големите столични търговски центрове, два мола за отваряне на ваксинационни кабинети. Договорихме се ние с нашите екипи и с съдействието на РЗИ с ваксини, още тази събота да отворим тези кабинети", разкри Фандъкова.
  

Снимки и видео: Съйко Съев