От "Атака" показаха първо видео от инцидента със Деница - съпругата на Волен Сидеров, която бе нападната от агресивен суданец в София.
Драмата се е разиграла снощи близо до Симеоновско шосе в кв. "Витоша". Судански граждани блъснаха колата на Деница Сидерова, а единият от тях избяга от местопроизшествието. В колата на съпругата на Сидеров са се возили още нейна приятелка и невръстният й син. Автомобилът на Деница е застигнат от джип "Хонда", управляван с бясна скорост, при което огледалото на колата на Сидерова бива отнесено. Автомобилите спират и господата, които по-късно се оказва, че освен судански са и български граждани, започват да отправят заплахи към съпругата на лидера на "Атака".От кадрите, разпространени от "Атака", се вижда, че поведението на суданеца е изключително нагло и агресивно. Той прави мръсни жестове с ръце и по никакъв начин не личи да се чувства виновен. 

По-късно стана ясно, че единият от агресивните суданци е задържан. Наблизо патрулиращ полицейски екип забелязал случващото се и веднага се отзовал на място за да  прекрати агресивното поведение на шофьора -  40-годишен судански гражданин. Мъжът е отведен в столично районно управление, а по случая е образувана преписка за хулиганство.     

Ето и драматичният разказ на Деница Сидерова за ужаса, преживян от нея:"Както карам, профучава някой покрай мен и ми обръща огледалото. Излизам да видя дали е одрано, да видя дали има щета по огледалото. Обръщам се и виждам висок, тъмнокож мъж, който започва да ми говори на английски. Казвам му - тук е България, при което той започва да ръмжи и да ме избутва. При което аз се стряскам страшно много, пак подчертавам - ние сме две жени, сами, няма никой с нас. Влизам в колата и потеглям по "Симеоновско шосе", той след нас и на няколко пъти ни засича.

На излизане от завоя този ме изпреварва с мръсна газ, запушва ми колата отпред, не мога да мръдна наникъде, той продължава да ни запушва, изпаднахме в паника. Заключваме си вратите и прозорците, опитвахме да спрем хора от движението, да ни помогнат.

Направихме обратен, успях, той отново ме затиска на пътя, спряхме на аварийки до бензиностанция, той спря също.
Ние сме заключени вътре, аз се обадих първо на Волен, трепереща, обяснявайки как някой ни преследва. 

Някъде след пет минути слезе от колата, обиколи нашата и намери някакъв полицай, дойдоха двама, аз му разказах какво е станало, посочвам кой е суданецът, в колата му бяха двама души, другият просто си тръгна."По-късно се оказва, че агресивният суданец Мажди Гамдур няма книжка, която да му позволява да управлява кола на територията на България. 

"Събра се страшно много полиция, питаме - кой е този, защо ни преследва, какво прави, не, нямаше отговор", спомня си още Деница Гаджева. 

Според полицаите от патрулката, дошли на място след инцидента, няма място за сензации и това бил обикновен пътен инцидент. 

Справка във Фейсбук профила на Мажди Гамдур показва доста интересни неща. На някои от снимките суданецът е тежко въоръжен. По данни на "Атака" полицаите са извършили проба за алкохол на Мажди Гамдур над два часа след инцидента. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В  БЛИЦ