Отворени за движение тази сутрин са столичните кръстовищата на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет и в района на т.нар. Триъгълник на властта.

Снощи по време на 58-ата вечер на протести в София отново беше издигнат палатков лагер на булевард „Цар Освободител“, но през нощта той беше премахнат по настояване на полицията.

Движението на Орлов мост беше блокирано за кратко и след това освободено.

„Принудително ни спряха седем буса жандармерия. Тука ни обградиха около 60 човека жандармеристи, единият ни разпореди до три минути да сме вдигнали палатките, за да не ги вдигат те.


Ние, разбира се доброволно започнахме да събираме палатките, прибрахме си ги, събраха ни личните карти. Попитах полицая да се легитимира, но и той, както всеки един полицай, не се легитимира, предаде на трети човек личните ни карти, какво правиха с тях, не стана ясно.

Полицаят ми обяснява, че аз съм нарушавал закона за движение по пътищата и щял да ни пише актове за по 200 лева“, каза протестиращ.

Протестиращи планират да се съберат пред Софийския градски съд, където се очаква магистратите да решат да останат или да напуснат ареста задържаните по време на демонстрацията на 2 септември в столицата.