Кандидатът за кмет на София Вили Лилков заяви, че приема подкрепа от всеки в битката за властта. Това обяви самият той в  ефира на Нова тв. 

„Вчера обявихме началото на изграждането на дясна политическа алтернатива „Синя София” за явяване на местните избори.

Към тези граждани добавяме и различни организации и партии. Съвсем скоро съмненията, че съм кандидатът на ГЕРБ-СДС, ще отпаднат, защото съм почти сигурен, че партията ще има своя кандидатура.

Ще съм доволен, ако симпатизантите на ГЕРБ-СДС видят в мен кандидатът за кмет, който трябва да бъде подкрепен. Не отказвам подкрепа от никого”, допълни Лилков, издигнат от гражданска инициатива „Синя София”. И призова СДС-София да се включи в коалицията. 

„Не разпилявам десницата, напротив – обединявам я. След месец ще видите, че списъкът с партиите, които ще влязат, ще бъде впечатляващ.

Основанията да се кандидатирам са, че имам сериозна експертиза в местната власт. Кметският пост не е място, в което някой тепърва трябва да се учи.

Време е София наистина да влезе в 21 век”, смята още Лилков. И припомни, че е бил опозиция срещу управлението на Бойко Борисов като кмет през периода 2005-2009 година.

„Когато е ставало въпрос за интересите на София, винаги съм взимал принципни позиции. Необходимо е да се преосмислят приоритетите на Столична община, да се балансира бюджетът и да се поставят нови проблеми за решаване”, поясни още кандидатът за кмет.

На въпрос има ли корупция в местната власт, Лилков каза следното:

„На много места в София работата се върши мърляво. Ще бъда безкомпромисен към фирми, които не се справят със задълженията си. Няма да има прошка”.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук