Проверява се на място това, което е изградено върху покрива. Опитваме се да установим датата на построяването му. Гледат се документите, които са при нас и тези, които са ни дадени от собственика на имота. Това заяви кметицата на район "Слатина" в столицата Наталия Стоянова относно проверката на апартамента на шефа  на КПКОНПИ Пламен Георгиев пред Нова тв.

"На терасата се излиза през жилището на господин Георгиев. Не сме изследвали дали има достъп от друго място. Не е имало момент, в който не сме имали достъп. Една проверка винаги започва с предписание. Собственикът ни потърси веднага след съобщението ни и имаме неговото пълно съдействие", заяви ясно кметицата. 

"Обект на проверката е дали има незаконни постройки в разрез с одобрените проекти", поясни тя.

"Жилището е закупено от последния собственик по начина, по който го виждаме ние. Имаме пълното съдействие на господин Георгиев. Ако има незаконно издигнати съоръжения, те се премахват за сметка на собственика на имота. Може да се търси вариант да се узаконят, но това не е обект в момента на проверката", добави Стоянова.

"Все пак вината, ако има такива съоръжения, би била на този, който ги е изградил, т.е. на предишния собственик", каза тя.

Наталия Стоянова заяви, че ще има още посещения на обекта.