Проявата на велосипедисти на зебра провокира почуда у водач. Видеорегистраторът на кола, движеща се в София, запечатала обикновена, но и спорна случка.

На кадрите се вижда оживена софийска улица при пресечката ѝ със "зебра". На пешеходната пътека колите спират, за да осигурят предимство на минаващите пешеходци, но велосипедиски се възползват от ситуацията и продължават смело по пътя си, пресичайки между пешеходците, преминаващи зебрата. Гледката не оставя въпросния водач равнодушен и той изразява недоумението си в социалната мрежа Facebook.

"Тези с колелетата към коя категория да ги смятаме - към автомобилите или към пешеходците? Ако са към автомобилите (каквито претенции имат и се движат по улиците), не трябва ли да спазват пътните знаци и маркировката на улицата?

Аз ако мина с колата така през пешеходна пътека, направо си влизам в новините от раз и ще ми вземат книжката", чуди се Валери З.

Други столичани подкрепят недоволството на своя съгражданин.

"Всеки, който е на платното, трябва да си спазва правилата за движение! А точно тази пешеходна пътека пешеходците са си с предимство. Късмет, че не е изял някой шамар - щом е толкова нагъл!", пише Николай М.

"Някой трябва да им обясни защо пешеходната пътека се казва така", добавя Александър Д.

"Живееш в Люлин, мисля, че имаш по-големи проблеми от велосипедистите", смята Кънчо К.

"Те иначе са с големи претенции, като мотористите - все не ги пазят достатъчно", отбелязва Светослав Л.

"На какви неща съм се нагледал! То беше от ляво в дясно без никакъв сигнал, то беше движение в насрещното срещу колите, малко са колоездачите на пътя, дето се движат в дясно и сигнализират по някакъв начин", смята Крис М.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук