Все повече хора се заканват да присъстват на организирания протест с призив за доживотен затвор на убиеца на 32-г. Илиян Илиев.

Жители на столичния ж.к. "Люлин", роднини и приятели на Илиев настояват за максимално тежка присъда за килъра му Денис Мустафа Камал Ал Газзи.

В четвъртък от 9:00 часа те ще се съберат пред сградата на Софийски градски съд, за да се борят за справедливост и приканват всеки да се присъедини към тях.

Те смятат, че престъпник, който е осъждан, а след това и отнема човешки живот, не трябва да бъде повече на свобода.

"Ако познавате Илиян, или ако смятате, че такива случаи не са нормални и не трябва да се примиряваме с тях, Ви призоваваме да ни подкрепите в посочените ден и час пред Софийски градски съд! Елате заради Илиян, елате и заради следващите, които ще спасим“, призова пред БЛИЦ един от познатите на починалия.

По думите му "Люлин" не е място, на което тези неща са нормални и не трябва хората да се примиряват с подобни криминални деяния.

"Не мисля, че е редно някой, който е отнел живот по подобен начин, да се размине с минимална присъда и всички да седим и да се надяваме, че държавата ще си свърши работата", смята още познат на Илиян.


БЛИЦ припомня, че преди броени дни 24-годишният младеж, известен сред аверите си с прякора Русия, прободе смъртоносно в областта на врата жертвата си - 32-годишния Илиян Илиев, след разправия, заради заря по случай раждането на дете.

След убийството Денис избяга, а по-късно реши сам да се предаде на полицията.

Към момента Денис Мустафа Камал Ал Газзи е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", като един от доводите е, че младежът се страхува за живота си, ако напусне ареста. 

Денис-Мустафа Камел Ал Газзи е български гражданин, баща му е от Кувейт, но самият той е роден и израснал в София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!