"Отвратителна гавра със столицата ни", така Десислава Атанасова от ГЕРБ определи случващото се на протеста на жълтите павета. БЛИЦ припомня, че от ранни зори демонстранти къртят историческите жълти павета в центъра на София, за да ги използват като оръжия срещу униформените, пратени да бдят за сигурността им.

"През 1907 година, като настилка в централната част на София са поставени жълтите павета. Днес безобразно се унищожават с "помощ" от трибагреник. Отвратителна гавра със столицата ни. Защо са им на мирно протестиращи павета?", написа нежното острие на ГЕРБ в личния си фейсбук профил.Преди това Атанасова се възмути от командите за метеж, които призоваваха "мъжете да идват! Давайте бомбите!".

"Кой носи отговорност за бомби на "мирен протест"? Отвратителна агресия към полицаите", написа Атанасова.БЛИЦ припомня, че по-рано днес от МВР показаха ексклузивни кадри, които показват как младежи къртят историческия символ на София.

Малко преди това пък се разбра, че платени провокатори на Цветан Василев и Васил Божков са изпратени на демонстрациите, за да ги окървавят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!