Блокадата на протестиращите достигна Министерство на здравеопазването, предаде репортер на БЛИЦ.

Тълпата от недоволните от Радев и служебното правителство са се разположили по площад "Света неделя" и бул. "Ал. Стамболийски" и се отправя към министерски съвет.

Ресторантьори, таксиметрови фирми, превозвачи, работещи в сферата на туризма, културата, детски центрове, музиканти  негодуват срещу мерките, които се прилагат за ограничаване разпространението на COVID, като се зарекоха, че ако до 24 часа заповедта не бъде отменени, ощетените ще започнат блокиране в цялата страна.
 Продължават да идват още и още тълпи на подкрепящи протеста. Забелязва се главно присъствие на млади хора. Засега митингът запазва добрия тон и остава мирен. Присъстващите наброяват близо 10 000 души, но броят им расте. 

Протестиращи призоваха тълпата да покажат култура и възпитание. Към момента има информация за един единствен задържан, позволил си да хвърли димка.

Основният възглас на недоволните е "Кацаров, позор, оставка и затвор." Те споделиха недоумението си "Какъв е този вирус, който засяга само хората след 22 часа, а в магазините и транспорта хората продължават да се блъскат и това да не пречи на никого."