Продължава масовия протест в София на Ресторантьори, представители на туристическия бранш и превозвачи.

Шествието премина по бул. "Цар Освободител" до Министерския съвет и след това продължиха до сградата на Министерството на здравеопазването. Тук протестиращите отново поискаха оставката на здравния министър.

Инцидент беляза протеста. Млад мъж имаше здравословен проблем, заради което до сградата на Народното събрание пристигна линейка. На мъжа беше оказана първа помощ и той бе откаран в болнично заведение. 

Към протеста се присъединиха и представители на туризма, транспорта, фитнес индустрията и културата. От засегнатите сектори настояват за нови икономически мерки, с които да бъдат компенсирани заради евентуалните финансови загуби.

Протестиращите издигнаха транспаранти с надписи "Не на вечерния час", "Равни условия за всички браншове", "Оставете дискотеките да работят", "Г-н президент, вечерният час ще ви изиграе лоша шега на изборите".

Искаме незабавната оставка на здравния министър Стойчо Кацаров и сезиране на прокурор за дискриминиране и геноцид, заявиха организаторите от импровизирана трибуна, след което се чуха скандирания "Кацаров - позор! Оставка и затвор!". 

Днес се случва едно истинско народно въстание. Днес целият бизнес се обедини против сатрапските мерки на този министър. Не може да се затварят бизнеси и да се оставят половин милион българи на улицата без една стотинка. Затварянето само на едни бизнеси е дискриминация, подчертаха организаторите на протеста.

Протестиращите запазиха и едноминутно мълчание за убийството на малкия и среден бизнес в България.

Протести срещу мерките вече се проведоха в Русе, Хасково, Добрич, Ямбол и Кърджали.
 


Снимки: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ


Снимки: Трафикнюз

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!