Рестартираха заведенията и ето какво става в София СНИМКИ
Някои собственици прилагат иновации срещу COVID-19
Заведенията, с изключение на дискотеките и нощните барове, ще работят с ограничено работно време – от 06.00 до 23.00 часа и при 50% от своя капацитет.
„За нас това е един малък празник, предвид ситуацията, в която бяхме изпаднали всички доскоро“, коментира Кристина Асенева, управител на италиански ресторант в центъра на София.
Освен основните противоепидемични мерки, сред които задължителното носене на предпазни средства от страна на персонала и сядането на не повече от шестима души на една маса, от ресторанта са разработили и собствена иновация, с която да допринесат за ограничаване на разпространението на болестта.
Вместо традиционното хартиено меню, предавано от ръка на ръка, клиентите ги очаква QR код, чрез който могат да разгледат от собствения си телефон предлаганите от заведението специалитети.
„Държим изключително много на всички противоепидемични мерки – строга хигиена и дезинфекция на всички помещения през час“, уверява управителят.
Според Кристина дългият период на затваряне е бил също така и възможност за ремонт и освежаване на заведението, въпреки първоначалния шок от решението на здравните власти. „Ще се радваме да посрещнем нашите клиенти“, сподели още тя в първия работен ден след разхлабването на мерките.
Последвайте ни
0 Коментара: