Стряскащи кадри с катастрофи с мотористи са публикувани във фейсбук страницата на СДВР.

При един от инцидентите моторист лети с висока скорост към кръстовище, след което моторът пада и се забива в преминаваща кола.


За времето от 27 до 31.07.2021 г. в столицата е проведена спецоперация за контрол над водачи, управляващи мотоциклети и участващи в нерегламентирани състезания.

Проверени са 253 мотоциклета и 254 лица. Общо са съставени 21 акта, като от тях 5 за неправоспособност на водача; 5 без "Гражданска отговорност"; 1 без Годишен технически преглед; 2 за установена употреба на алкохол над 1.2 ‰; 4 без използвана предпазна каска; 1 за преминаване на червен сигнал; 2 за закрита регистрационна табела и 1 за непредставяне на шофьорска книжка. 

От служителите на ОПП-СДВР са съставени общо 32 фиша, като от тях 7 за не носене на документи; 1 за мръсни регистрационни табели; 1 на пътник без предпазна каска; 17 без ГТП; 2 за нередовни документи; 2 за неправилни маневри; 1 за без светлини и 1 за нечетлива рег. табела.

Заснети са 15 водачи на мотоциклети за нарушения на скоростния режим. Връчени са 10 електронни фиша. Отнети са 3 талона, 4 книжки и 4  табели.