София няма да остане без парно, това успокои председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

Задълженията са били дори и повече. Така че ще помоля директора на „Булгаргаз“ да прояви повече здрав разум и неговите началници, принципалът в Министерството на икономиката, на енергетиката, да незабавно да предприемат действия, защото това не може да продължава", допълни Георгиев.

„Проблемът е, че не беше чут гласът ни за механизма за компенсация. Беше изпусната възможността своевременно да се предприемат мерки за компенсации на „Топлофикация". Това заяви на брифинг председателят на СОС Георги Георгиев.

"След като за частни сектор има такива компенсации – заводът- който е собственост на всички софиянци и произвежда топлинна енергия, и н есе захранва с ток, който поскъпва, а на газ, който също поскъпва – да се дискриминира от Министерски съвет. Питаме редно ли е над 20 дни от „Московска” до „Дондуков” да не се осъществи връзка”, допълни той. 

По думите му няма опасност от спиране на подаването на газ към „Тполофикация” от страна на „Булгаргаз”. „Подобно действие ще предизвика нарушение на енергийната система на страната. В дълговете на „Топлофикация” към „Булгаргаз” няма нищо извънредно. „Булгаргаз” е най-големият лихвар на ”Топлофикация”, подчерта той. И добави: "Потребителите трябва да бъдат спокойни. Няма да останат на студено".