Въпреки проливния дъжд, който цяла нощ валя в столицата, продължават блокадите на ключови булеварди в София. Продължава барикадата на три места- пред Ректората, на Орлов мост и пред Министерски съвет.

Както БЛИЦ писа протестите вчера започнаха със скандали и арести. Много недоволни от блокадите хора също излязоха на улицата, за да потърсят сметка на протестиращите.

Дъждът накара протестиращите да си тръгнат вчера около 22.00 часа, доста по-рано от обикновено.

Спокойно е кръстовището и при румънското посолство, там няма блокада. Спокойно е всичко и на трите палаткови лагера.

Около 6.00 часа тази сутрин няколко души вече пиеха кафе на лагера при президентството. Обясниха, че нощта е преминала спокойно, без съществени поражения от дъжда върху лагера им.

Протестиращите на Орлов мост също приеха кафе рано тази сутрин. Те обясниха, че част от палатките им са наводнени, предаде БНР. А плакатите, които бяха разположени около Орлов мост с искане за оставката на правителството и главния прокурор, са унищожени от дъжда.

Заради блокадите продължава да е променен маршрутът на част от градския транспорт.


Кръстовищата на Орлов мост и Ректората са затворени от протест към този час. Движението на линиите на обществения транспорт е променено, съобразете маршрутите си.

Автобусите  от линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.

Автобусите от  линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Др. Цанков“, бул. „П.Яворов“ и по маршрута двупосочно.
Автобусите от линия № 94 върти на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута им. Тези от линия № 213 двупосочно са отклонени по булевардите „Мадрид“ ,“Ситняково“ и  „Цариградско шосе“ и след това по маршрутите им.

Тролейбусите от линии4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост  въртят преди него и обратно по маршрута им. Тези от линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока СУ „Кл.Охридски“ въртят на кино „Одеон“, а линия 7 от „Люлин“  към Сточна гара обръща на нея и обратно . 

Тролейбусите от линии 1, 2, 4 и 11 въртят на ул. „Оборище“ и бул. „В.Левски“ и обратно по маршрутите им.

Блокади имаше вчера и във Варна. Протестиращи блокираха бул. ”Мария Луиза” и ул. „Шипка”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!