Хиляди софиянци се качиха на Копитото в новогодишната нощ, за да гледат фойерверките над София откъм Витоша. Както БЛИЦ съобщи, на връщане обаче се сблъскаха с невиждан от много време насам кошмар. 

По пътя към града се образува гигантско задръстване, в началото на което ги очакваше блокада от подсилени полицейски части и масова проверка за документи и алкохол.

„Има много полицаи на пътя от Копитото. Правят масови проверки. Заради това има голяма колона от коли“, сподели столичанин пред БЛИЦ. Той уточни, че униформените проверяват не само водачите на автомобилите за употреба на алкохол и изрядни документи, но и пътниците в колите.

По време на полицейската проверка е имало шофьори, които са били хванати пияни зад волана и веднага са били арестувани от униформените.

Заради пандемията от коронавирус тази година София посрещна новата година без тържества на открито и станалата емблематична през годините "Сцена под звездите" на площад "Батенберг", където жителите на града се събираха на традиционния концерт.

В новогодишната нощ не работи и градският транспорт.

Голяма част от хората предпочетоха да останат в домовете си и да посрещнат празника в тесен семеен кръг.