Прокуратурата се самосезира и образува досъдебно производство за хулиганство след кадрите с костюмирания, който откри стрелба в тунела, свързващ столичния квартал "Люлин" с центъра на града. 

От Столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха за bTV, че са предприели действия по установяване на извършителя.

Кадрите проследяват движението на младоженски автомобил през центъра на София и подлеза при НДК. Отпред има линейка, затова стрелба не се вижда, но се чува.

В тунела под НДК има спирка на градския транспорт, която е изключително натоварена не само в делничните, но и в празничните дни.

Галя Янева става свидетел на случилото се, докато се вози в тролея в подлеза. „Чухме стрелба, започнахме да се оглеждаме. Като спряхме на спирката изстрелите продължиха, а две жени клекнаха на пода от страх, ако се стреля наистина да не ги уцелят“, разказа тя.

Сватбената лимузина е собственост на Адел Сахтура. 28-годишният мъж живее в столичния квартал "Гоце Делчев". На въпросния адрес обаче няма никой. Съседите разказват, че жилището всъщност не е негов дом. 

Справка в Търговския регистър показва, че Адел е съдружник в голяма фармацевтична компания за производство и търговия, собственост на баща му. 

От Столичната дирекция на вътрешните работи проверяват какво е оръжието и кой натиска спуска - младоженецът или някой от гостите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук