Две трийнейджърки - 15-годишната Мария Ш., известна като Мара Шамара и с година по-голямата от нея Михаела от Берковица, организират и участват в боеве между ученици в София, пише "Телеграф".
Информацията е потвърдена от диджеи, организатори на дискотеки за деца, които познават отлично както тях, така и връстниците им.

Сред непълнолетните двете момичета са конкуренция и основно те въртят размяната на удари между девойки, а момчетата просто гледат. Шамара действа в столичния квартал ж.к. "Люлин", а Мишето - в центъра на София. Мария е родена през 2002 година и учи в 97-о СОУ "Братя Миладинови". "Постоянно си търси кого да млати. Създава интриги между момичетата и дори им прави срещи, където да се разберат. Има една градинка в 3-и микрорайон. Обикновено там си разменят юмруци", разказаха ученици.

Във "Фейсбук" Шамара е изключително популярна. Само на 15 години е, но има 5065 последователи. Споделя с тях снимки, на които се плези, демонстрира плът, пуши цигари и се налива с водка. "Тя е тартор. Създала си е кръг от момичета, които я следват и всички заедно тормозят останалите", убедени са тийнейнджърите. Мишени за Мара са основно възпитанички на други гимназии в ж.к. "Люлин", а не тези от 97-о СОУ. "Конкурира се с популярните там", споделят връстниците й.

Последният бой на Михаела М. пък е от средата на януари, признава самата тя. "Две момичета ме нападнаха, навикваха ме, обиждаха ме, затова отвърнах - скубахме се и се дърпахме, накрая ни разтърваха", разказва хубавицата.

Според анкета сред тийнейджърите коя е най-бойната мадама сред учениците в столицата, организирана от Тийн Парти - София, Мишето е фаворит. "Не организирам нищо, случвало се е да се бия", скромна е Михаела.

 Връстниците й дори посочват къде девойката върти боеве между ученици. "Зад НДК се случва и близо до гимназиите в района", споделят те. По думите им основната причина за конфликти между деца са момчетата. "Карат се за гаджета и за популярност. Не залагат парио. Просто демонстрират колко са велики", обобщава диджей, допитал се до тийнейджърите в София.