Ученици ловят педофили в София. В предаването "На фокус" по Нова телевизия момче и момиче на 17 години споделиха, че досега са хванали 21 човека.

В социалните мрежи младежите се представят за 13-годишни и "чакат някой да се закачи". Заснемат го и го показват с името и лицето му.

Родителите им били притеснени от тяхното начинание, но са се отказали вече да ги карат да спрат.

При първия си лов на педофили младежите извикали полиция. След това обаче нещата приключили с отказ да се образува досъдебно производство. Сега от СДВР отново са се активизирали.  

Момчетата твърдят, че не прибягвали до бой, но при няколко човека жените и дъщерите им разбрали.

Младежите започнали да ловят педофили през февруари 2021 г.

"Започнахме трима-четирима, вече сме 20-30. Иначе в други градове са минимум 50-60 човека. Всякакви хора сме. Има и малолетни, и непълнолетни, студенти, родители, държавни служители", споделя едно от момчетата. 

"Педофилията няма как да я спрем, но може да ограничим броя на педофилите", добавя то. 

По думите му, педофилите вече са започнали да се страхуват дали зад 13-годишното няма да излязат 10 човека с камери. "Това ще продължи в грандиозни мащаби", казва още ученикът. 

Според момиче, което участва в лова, на срещите педофилите се държали по-обрано, отколкото в чата, Тя поясни, че като професия били различни - имало техник на хладилна техника, държавен служител, един, който работи с деца. Те търсели дете, което не получава нужната подкрепа в семейството.

"Ловците" се появявали 5-6 минути след срещата. Обикновено педофилите се оправдавали, че в профила детето изглежда като 18-19 годишна.

Вече близо 80 младежи искали да се включат в начинанието.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ